“Зора – Зорничка” с 5 златни медала от Широка лъка

0
Divel

Участници от Школата за народно пеене “Зора-Зорничка”, при Народно читалище “Зора-1982” в квартал “Македонски”, се завърнаха с куп медали от третото издание на конкурса “Широка лъка пее, свири и танцува”. Надпреварата се проведе в Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка.

“Всички 10 деца спечелиха медали – 5 златни, 4 сребърни и 1 бронзов. Това е голяма радост за нас”, коментира ръководителят на школата Иванка Топузова.

Старско

Изпълнители от цялата страна се съзтезаваха в 6 раздела и различни възрастови групи. Във фолклорния фестивал се представиха индивидуални изпълнители, народни оркестри, хорове, камерни, инструментални и вокални групи, танцьори, групи за автентичен фолклор.

Разделът с песните тази година е посветен на творчеството Валя Балканска. Заради пандемията миналогодишното издание на “Широка Лъка пее, свири и танцува” се състоя в зали с малобройна публика.

Преподавателката Иванка Топузова спечели признание и от националния фестивал “Златен извор” -Димитровград, които се проведе миналата седмица. Тя взе награда в раздел “Нова авторска, детска, забавна песен на фолклорна основа”.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Любимец с нова фитнес площадка
Любимец с нова фитнес площадка

Хасковлия помля „Ауди“ А8 в Несебър
Хасковлия помля „Ауди“ А8 в Несебър

Затвори