Златни накити за над 480 000 лева в тайник на автобус задържаха митничари(ВИДЕО)

0
Митническите служители  и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево задържаха над 4.3 кг златни накити при проверка на автобус.
Превозното средство с турска  регистрация пристига на пункта на 31.05.2023 г. на път от Турция за Германия. За автобуса е подадено искане за щателна митническа проверка от служители на ГД “Гранична полиция”. Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. При извършената митническа проверка са открити специално пригоден тайник в двете греди на шасито. От укритието митническите служители изваждат 24 пакета с бижутерски изделия от  жълт метал – пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и колиета. Според експертизата на вещото лице пакетите съдържат 4326.67 грама накити от 14- и 22-каратово злато на обща стойност 481 370 лева.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Контрабандните златни изделия са задържани.Водачът на автобуса М.К. на 46 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Откриват приключенския парк в ЗМ „Дупката“ край Ивайловград
Откриват приключенския парк в ЗМ „Дупката“ край Ивайловград

Верижна катастрофа затруднява движението по пътя Хасково-Стара Загора
Верижна катастрофа затруднява движението по пътя Хасково-Стара Загора

Затвори