Зимата се завръща с жълт код за Хасковско

0

НИМХ обявява „жълт код“ за валежи от сняг, образуване на снежна покривка, умерен и временно силен вятър до 22 m/s, който ще създаде условия за виелици и навявания в цялата страна с изключение на областите Бургас и Ямбол.

В Хасковско температурите също се понижават минималните ще паднат под нулата. Сняг е твърде възможно да завали привечер и да продължи в неделя. Остава предимно облачно и ветровито време за Хасково.

Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и ще има условия за виелици и навявания. Привечер в Източна България той ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните ще са между 3° и 8°.

В планините времето ще бъде доста динамично. Ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад. В комбинация със снеговалежите в Предбалкана и по северните склонове на планините ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Шофьорите, на които им предстои пътуване в събота и неделя, да тръгват с автомобили готови за зимни условия. Прогнозата на метеоролозите е за снеговалежи и силен северозападен вятър, което е предпоставка за преспи и навявания. За събота е определен предупредителен жълт код за опасно време в 26 области.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Христо Христов и Янко Желев спортист и треньор на 2022 година (ВИДЕО)
Христо Христов и Янко Желев спортист и треньор на 2022 година (ВИДЕО)

Безплатни сватби на Св. Валентин в Димитровград
Безплатни сватби на Св. Валентин в Димитровград

Затвори