Зелена светлина за закрит басейн и приют за кучета

0
Divel

Местните парламентаристи дадоха зелена светлина за изграждането на спортен комплекс, включващ закрит плувен басейн. Също така общинските съветници се съгласиха за изграждането на кучешки приют.

Идеите за басейна и приюта дойдоха от кмета Станислав Дечев в края на миналата година. Припомняме, че изграждането на басейна ще струва близо 1 млн. лв. От дълги години е идеята да бъде изградено подобно съоръжение в града. Басейнът ще е с размери 12 на 25 метра. Целта е в него освен да се плува за удоволствие и да се обучават подрастващите деца в града ни. Идеята е подкрепена и от Българския лекарски съюз, защото има много деца с изкривявания, а плуването е добра профилактика и повлиява някои заболявания. До големия басейн ще има по-малък, в който ще се учат малките деца. Парите ще дойдат благодарение на решението на правителството да освободи през януари 1.3 млн. лв. от отчисленията на общината за отпадъците. Избран е и теренът, където да бъде изградено съоръжението – бившите работилници на Техникума по селско стопанство.

Старско

Планът за новия кучешки приют е да се намира в едно от халетата на бившето летище “Узунджово”, точно до входа. Според общината в халето, където преди години е имало военни самолети, ще могат да се поберат 70 клетки със стандартен размер. От общината работят по проблема с бездомните животни, като част от тях са прибрани в общинските предприятия като пазачи.

Общинските съветници Георги Пеев и Светослава Стоянова запитаха Станислав Дечев два приюта ли ще има Хасково, колко време ще престояват животните в новия приют и колко ще струват грижите по тях. Камен Тодоров от БСП запита дали това е правилното място, където трябва да се изгради приюта.

Дечев обясни, че, за да се разреши проблемът с безстопанствените кучета трябва да има място, където те да бъдат трайно настанявани. Нямало срок, в който животните да се отглеждат в приюта. Кметът разясни, че не може да се направи разчет колко ще струва отглеждането на кучетата, защото имало няколко начина на финансиране, пък и никой все още не знае колко животни ще бъдат настанени там.

Общинският съветник Цвети Лалов подкрепи инициативата за изграждането на приюта. Самият той сподели, че е ставал обект на нападение от бездомни кучета два пъти през последните две години.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
955 лева е средната работна заплата в Хасковско за първото тримесечие
ОбС прие облекчения за местния бизнес заради COVID-19

Алфа Рисърч: Станислав Дечев е кмет на Хасково
Кметовете с по-високи заплати

Затвори