„Здрави и щастливи“ за децата в Димитровград

0

С работилничка за оригами в художествената галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград започва днес посветената на Деня на детето 1 юни програма, организирана от общината. Тази година тя е под мотото „Здрави и щастливи“.

В часовете от 11ч. до 12ч. и от 16ч. до 17ч. в галерията децата ще могат да изработват различни фигури от хартия по древното японското изкуство, като материалите са специално изпратени от пълномощния ни посланик в Япония Юлияна Антонова-Мурата.

Градското тържество е с начален час 17.30ч. по Централната градска алея на бул. България и пл. Поезия, където ще има разнообразни работилнички, балони, изложба на красиво и интересно аранжирани плодове и зеленчуци, за която ще се погрижат възпитаниците на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и занимателна йога.
В работилничка „Звездознайковци“ по забавен и достъпен начин децата ще научат повече за първия Планитариум в България, който се намира в Димитровград, за звездите, планетите и Вселената.

В занимателните работилнички „Щура градинка” и „Веселите плодчета” ще изработват атрактивни апликации и диадеми. За най-малките е предвиден уютен и красив кът за оцветяване на рисунки с плодове и зеленчуци.

Ще има още Къща за сладолед и любимото рисуване върху лица.

В „Корабни пътешествия“ възпитаниците от димитровградския Клуб по корабомоделизъм ще демонстрират умения в управлението на малките плавателни съдове в шадравана пред сцената на пл. Поезия.

Весели снимки с плодчета и щура забава с танцовите и музикални състави и изпълнители от Детски и младежки център от сцената на празника очаква още децата в Димитровград.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Военно учение „Мирен страж“ продължава
Демонстрират постигнатото в „Пирински страж – 23“ на Корен 

Голямо детско парти в Хасково за 1 юни
Голямо детско парти в Хасково за 1 юни

Затвори