Затвор за брокерка, ужилила с половин милион лева земеделци

0

6 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим получи 49-годишната Лили Божинова от село Узунджово за измама, съобщиха от прокуратурата.

Жената се е признала за виновна за измами със земеделски земи за 506 914 лева.

Старско

От неизвестна дата в началото на декември 2015 година до 4 декември 2017 година, Божинова е мотаела двама земеделски производители, че като брокер на недвижими имоти и земеделски земи, подготвя сключването на сделки за закупуване от тях и за тяхна сметка, на земеделски земи в землището на село Маточина. И така измамничката ги завлякла с над 500 бона.
Също така жената е измамила и нейн познат, от когото взела 3 500 лева и не му ги върнала.

Пострадалите земеделци са съпрузи, които обработвали земи в района на община Свиленград. Лили Божинова се свързала с тях, представила им се за брокер на недвижими имоти. Тя споделила, че познава собственици на земи в землището на село Маточина, които искали да ги продадат. Така от пострадалите към банкови сметки на измамната брокерка били извършени общо 157 парични превода и две плащания на ръка, като общата стойност на изпратените суми е 506 914 лева. В продължение на близо две години Лили Божинова обещавала, че ще финализират сделките и уточнят всичко с купувачите, но това не се е случило. В хода на разследването е представен списък с имена на наследници на земеделски земи в района на село Маточина, които Божинова предала на пострадалите, за да потвърди за извършвани сделки за продажби. Всички наследници били издирени и разпитани, като те са отрекли да познават 49-годишната Лили, да са водели разговори или преговаряли с нея за продажбата на ниви.

Делото се е разгледало по реда на съкратеното съдебно следствие, като обвиняемата е признала фактите и обстоятелствата от обвинителния акт. Присъдата на Районен съд – Свиленград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Митрополит Киприян отслужи молитва в храма "Св.Петър и Павел"/ВИДЕО/
Митрополит Киприян отслужи молитва в храма “Св.Петър и Павел”/ВИДЕО/

Субсидия е първият деклариран доход в офиса на НАП в Хасково
9 570 декларираха корпоративен данък, утре е крайният срок

Затвори