Започва подмяна на водопровода на бул. “Стефан Стамболов”, движението не е спряно

0
Divel

Започват ремонтни дейности на бул. “Стефан Стамболов” в Хасково, съобщиха от кметството.

Заради това от днес по булевардът се въвежда временна организация на движението, в участъка от ул.“Бобов дол“ до ул.“Мургаш“. Тя е съгласувана с ОД на МВР, сектор Пътна полиция-Хасково и влиза в сила със Заповед на кмета на община Хасково Станислав Дечев.

Старско

Причината – реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа по бул. „Стефан Стамболов“, от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш“.

В този участък ще бъде поставен нов водопровод с дължина около 350 м. Ремонтът е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на вода. Тя е обявена на основание писмо-искане от „ВиК“ ЕООД Хасково. Съгласно споразумение между община Хасково и МРРБ, са отпуснати 260 хиляди лева от строителното ведомство. С тях се извърши подмяната на водопровода на бул.“Освобождение“, от бул.“Илинден“ до ул.“Македония“. Сега предстои да се изгради нов водопровод и на бул.“Стефан Стамболов“. Срокът за завършване на строителните работи е 25 декември 2020г.

Започва подмяна на водопровода на бул. "Стефан Стамболов", движението не е спряно

Временната организация на движение по бул.“Стефан Стамболов“ се организира на два етапа. Първият, който се въвежда от днес, предвижда двупосочно движение, регулирано с необходимата сигнализация. През втория етап на строителните работи временно ще се преустанови движението по бул.“Стефан Стамболов“, в участъка от ул.“Узунджово“ до бул.“В. Левски“, а движението ще се пренасочи през съседните булеварди.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
БЧК и община Хасково раздават помощи на хора, засегнати от COVID-19
БЧК и община Хасково раздават помощи на хора, засегнати от COVID-19

Акция за скорост през уикенда
41-годишен кара баварец с над 2 промила

Затвори