Започна ремонтът на общежитието на Езиковата гимназия в Хасково

0
Divel

Открита бе строителната площадка за изпълнение на проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на ученическото общежитие към ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“.

Тази сграда е строена през далечната 1969 г. През последните години тя не беше предпочитано място от учениците, защото е стара и не предлагаше добри условия за живот. По настояване на кмета на община Хасково Станислав Дечев и с решение на Министерството на образованието и науката в края на 2020 година за ремонт на общежитието бяха отпуснати 550 000 лева. По-късно от плана на МОН бяха предоставени още 473 000 лева.

Старско

Този проект на община Хасково ще позволи града ни да предлага комфортни и съвременни условия за живот на учениците от другите населени места. На сградата на общежитието ще бъде направена цялостна изолация, съгласно нормативните изисквания за Енергийна ефективност. Ще се извърши подмяна на отоплителната, ВиК и електро-инсталациите. Ще се направи пълен ремонт на стаите в общежитието. Те са разположени на 8 етажа, общият им брой е 88. Всяка от тях вече ще има собствен санитарен възел, ще се монтират нови дограми на прозорците, врати, подови настилки.

На всеки етаж ще се запазят и общите санитарни помещения, ще се ремонтират занималните, стаите за почивка, стълбищните клетки и коридорите. Ще се осигури достъп до всички помещения, в това число и санитарните, за деца с увреждания. Ще се монтира нова пожаро-известителна система. Проектът за ремонт на общежитието на Езиковата гимназия е един от ангажиментите, които кметът Станислав Дечев пое, за да продължи политиката си за създаване на все по-привлекателни условия за живот на младите хора, които идват да учат в Хасково и биха избрали да останат тук и след това.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Областният управител констатира зейнали дупки на АМ"Марица"
Областният управител констатира зейнали дупки на АМ”Марица”

Борисов: Изплатени са 70 млн. лв. на фермери за справяне с пандемията
Увеличават се данъците и осигуровките, внесени чрез ПОС терминал на НАП

Затвори