Започна обучението на доброволците от „Спасителен Клуб за Бъдеще“-Хасково

0

Проведе се първото обучение на доброволците, които избраха да станат част от „Спасителен Клуб за Бъдеще“ -Хасково.

То се състоя в сградата на пожарната в Хасково, където на доброволците бе обяснено как да действат при наводнения, пожари, земетресения и други застрашаващи живота природни и бедствени ситуации.

Предвидени са два обучителни модула: пожарогасене – 40 часа и аварийно-спасителна дейност – 40 часа. На финала предстои изпит, който всеки трябва да премине, след което ще получи карта с персонален идентификационен номер, на която са описани правата му по време на пожар, наводнение и всяко бедствие, на което бъде повикан или се яви доброволно под шапката на ПБЗН.

Тази неделя- на 7 април, ще е и втората част от обучението, която ще бъде практическа.  Тези, които ще се явят, трябва да са в добро здраве, да не са осъждани и да не се водят на отчет.

Желаещите да се включат в обученията могат да пишат на страницата на „Клуб за бъдеще-Хасково“ или на имейл: kbhaskovo@gmail.com.

„Спасителни клубове за бъдеще“ е още една кауза от Лазар Радков в помощ на обществото, след „Капачки за бъдеще“ и „Клубове за Бъдеще“ – виж ТУК.

На 13 април, от 10:00 до 14:00 часа, на площад „Свобода“ в Хасково, ще се проведе пролетната кампания „Капачки на бъдеще“ за събиране на капачки и кенчета с цел подпомагане на 20 детски и родилни отделения в цялата страна. Предишната подобна кампания беше през есента на миналата година – виж ТУК.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Жена в болницата след челен сблъсък на пътя за Минерални бани (ВИДЕО)
6 загинали при катастрофи в Хасковско от началото на годината

Кмет и деца засадиха липи в парк „Вапцаров“
Кмет и деца засадиха липи в парк „Вапцаров“

Затвори