Започна масовата ваксинация в Хасково, опашка пред РЗИ (ВИДЕО)

0
Divel

Начало на масовата ваксинация и в Хасково. Тази сутрин десетки хасковлии извиха опашка пред сградата на РЗИ-Хасково, за да се ваксинират срещу COVID-19.

На желаещите им се поставя оксфордската ваксина на “АстраЗенека”. За да бъде отворен един флакон от препарата трябва да има поне 10 желаещи за имунизация. По график масовата имунизация трябваше да започне в 9 часа, но поради многото желаещи от здравната инспекция започнаха по-рано.

Старско

Сред наредилите се на опашката бе и хасковският актьор Янко Митев. “Ние сме средно интелигентни хора, ако се заразиш поне ще прекараш по-леко. Цял живот сме се ваксинирали и ваксините са победили хиляди болести. Страх има от всичко, не е само от коронавируса, хората се страхуват поначало, но българинът е странен човек”, сподели той.

“Не, нямам притеснения. Аз съм здрава и не смятам, че ваксината ще ми повлияе отрицателно”, коментира чакаща жена.

Започна масовата ваксинация в Хасково, опашка пред РЗИ (ВИДЕО)

Във ваксинационния процес се включват и личните лекари. Днес джипитата започнаха да получават дози от препарата. В момента хасковската здравна инспекция разполага с 2 100 дози от оксфордската ваксина, като 1 800 дози са предвидени за личните лекари. Всяко едно джипи само решава кога да започне да имунизира.

След заповед на премиера Бойко Борисов наред с 4 фази от имунизационния план, могат да се ваксинират и всички желаещи, които не попадат в определените групи.

В Хасковско общо поставените дози до момента са 2 102, като лицата, получили втора доза, са 590. За последното денонощие 51 са имунизирани с “АстраЗенека” и 30 души с препарата на “Модерна”.

 

Освен в имунизационния кабинет на РЗИ ваксинация се извършва още в МБАЛ-Хасково и МБАЛ Хигия.

За по-добра организация, желаещите да се ваксинират, могат да се обадят на горещия телефон на РЗИ – Хасково – 038/ 585 145 и 0879 298 883.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
6 новозаразени с COVID-19 в Хасковско, двама починаха
13 нови случаи на COVID-19 в Хасковско

Баскетболният "Хасково" обърна "Берое" в завързан двубой
Баскетболният “Хасково” обърна “Берое” в завързан двубой

Затвори