Започна кампанията по деклариране на корпоративни данъци

0
Divel

Започна подаването на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци през Портала за електронни услуги на НАП, съобщават от офиса на Националната агенция за приходите в Хасково.

Декларацията за корпоративни данъци се подава само по интернет с квалифициран електронен подпис (КЕП). С нея се подава и годишен отчет за дейността на фирмата.

Старско

След последните промени в законодателството, юридическите лица подават декларациите в срок от 1 март до 30 юни, като 30 юни е и крайният срок за плащане на дължимия корпоративен налог. Плащането може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета, чрез интернет или с пощенски запис за данъчно плащане.

120 дружества от област Хасково са подали годишните си декларации за корпоративни данъци още в първия ден от старта на кампанията. От офиса на Агенцията в областния град обръщат внимание, че неподаването на декларациите подлежи на санкция, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Помощ при деклариране, както и повече информация за плащането на данъци, може да се получи на телефона за данъчна информация 0700 18 700 на цената на един разговор според тарифния план на абоната.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
6 новозаразени с COVID-19 в Хасковско, двама починаха
Скок на новозаразените с COVID-19, 87 са новите случаи

РИК - Хасково регистрира листата на Републиканци
РИК – Хасково регистрира листата на Републиканци

Затвори