Започна данъчна кампания 2021 г.

0
Divel

Декларация за облекчение за деца е първата, подадена в офиса в Хасково.

Започна подаването на данъчни декларации за доходите на физическите лица по електронен път и на място в приходната агенция, съобщават от офиса в Хасково. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2021 година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите тази година по изключение е 5 май, тъй като от 30 април до 4 май са официални почивни дни заради великденските празници.

Старско

Декларация за доходи от трудов договор, но с право на данъчно облекчение за деца, е първата подадена в Хасково декларация. Тя е от млад мъж от областния град и е донесена на място в офиса малко след 9 часа.
От НАП допълват, че в началото на март в портала за електронни услуги на НАП ще са достъпни предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица. Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис, ще могат да се възползват от предварително въведената в декларациите им информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения; граждански договори и хонорари; субсидии, които са изплатени на земеделски производители; както и доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица.

Лицата, извършващи дейност като еднолични търговци и земеделски стопани, избрали този ред на облагане, подават декларациите си от 1 март до 30 юни. Това е и срокът, в който фирмите трябва да декларират корпоративен данък, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия и данък върху дейността от опериране на кораби. Срокът за плащане на тези данъци е 30 юни.

Допълнителна информация за декларирането на доходите за миналата година може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Шофьорка отне предимство, друга без документи
Шофьорка отне предимство, друга без документи

Роми пълнят каруци с дърва
Заловиха каруци с дърва

Затвори