Записват за Алеята на новия живот в Димитровград

0

За 14-та година Община Димитровград организира засаждане на дръвчета в символичната Алея на новия живот. Идеята на инициативата е родителите и близките на децата с постоянен или настоящ адрес в общината, родени в периода 1.03.2023г. – 29.02.2024г., да засадят декоративни фиданки за своите рожби. И тази година те ще могат да направят това на избрано от тях място- в двора или междублоково пространство, за да имат родителите възможност да полагат грижи за него.

Раздаването на безплатните декоративни дръвчета традиционно ще е на Цветница- 28.04.2024г.(неделя) на Алеята на новия живот в парк „Марица“, където близки на новородени също ще могат да засадят фиданката.

Желаещите да участват в символичната залесителна акция родители трябва да подадат заявление в срок до 22 април в Общинския център за административни услуги, както и на e-mail: hsd@dimitrovgrad.bg.

Формуляр на заявлението е публикуван и в сайта на Община Димитровград.

Миналата година Алеята на новия живот в Димитровград продължи с още 80 дръвчета с имена на новородени. От началото на инициативата те са над хиляда.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Спортист на годината в България все повече наподобява "Златният Орфей"
Гришо е №6 в света за годината

Започна обучението на доброволците от „Спасителен Клуб за Бъдеще -Хасково“
Започна обучението на доброволците от „Спасителен Клуб за Бъдеще“-Хасково

Затвори