Залесителни акции в Хасково и Димитровград

0

Кампанията посветена на Седмицата на гората (1-7 април), която тази година е с мотото „Гората е живот … и обща отговорност“ подкрепят днес общините Хасково и Димитровград.

От 11 часа пред сградата на Териториалното подразделение на Държавно горско стопанство в Хасково ще бъдат раздавани безвъзмездно фиданки.

Половин час по-късно, в 11,30 часа, в зелената площ на бул. „Съединение“ и в зелената площ в района на МБАЛ-Хасково ще бъдат залесени фиданки. Експерти от Държавното горско стопанство ще покажат и обяснят на гражданите как правилно се засаждат дървета. В акцията ще се включат представители на Община Хасково, Държавно горско стопанство, държавни структури и граждани.

В 13ч., в началото на димитровградския парк „Вапцаров“ (до Гъбката) кметът на общината Иво Димов и директорът на Държавно горско стопанство-Хасково Диана Василева, заедно с деца от детска градина „Звънче“, ще засадят фиданки липи по повод Седмицата на гората. И там експерти от Държавното горско стопанство ще демонстрират и ще разкажат как правилно се засаждат дървета.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
БЧК с операция „Подкрепа“ за 16 493 в област Хасково
БЧК с операция „Подкрепа“ за 16 493 в област Хасково

Пламнала скара в хасковски ресторант вдигна на крак пожарната
Пламнала скара в хасковски ресторант вдигна на крак пожарната

Затвори