Задържаха турски шофьор на камион със злато за 101 056 лв.

0

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за контрабанда на златни накити за 101 056 лева.

Вчера на ГКПП “Капитан Андреево” пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка, при която нарушения не били констатирани. При последвалия личен преглед на водача в джобовете на дрехите му митничарите открили 4 пакета, в които били укрити 1263,21 грама златни накити – синджири, пръстени, медальони, колиета, обеци, закопчалки и гривни.

Старско

Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14-каратово злато и на обща стойност 101 056,80 лева.

Контрабандните златни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил- 43-годишен турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена мярка за неотклонение „Гаранция в пари“, както и забрана за напускане пределите на страната, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.

От началото на годината до момента при проверки на МП “Капитан Андреево” са задържани над 170 кг златни и сребърни накити, което е 10 пъти повече в сравнение с миналата година, коментират от Агенция “Митници”.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
16 април е Ден на Търновската конституция и празник на юриста
Съдът в Хараманли даде ход на делото за наводнението в с. Бисер

ТЕЦ-Димитровград с приз "Работодател на годината" от МТСП
ТЕЦ-Димитровград с приз “Работодател на годината” от МТСП

Затвори