Задържаха иракчанка с чужд паспорт

0
Divel

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняем иракски гражданин за незаконно превеждане през границата на страната на сънародничка.

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство Д.И., на 41 г., иракски гражданин, за това, че на 24.02.2020 г., през ГКПП – Капитан Андреево – шосе, превел през границата на страната от Република Турция в Република България, иракска гражданка, без разрешение на надлежните органи, като за превеждането е използван лек автомобил, марка „Фолксваген“ – престъпление по чл. 280, ал. 2,т.1, т. 3 и т. 4, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Старско

До момента е установено, че на 24.02.2020 г., обвиняемият Д.И. тръгнал с лек автомобил, марка „Фолксваген“ от гр.Истанбул, като трябвало да стигне до Великобритания. В колата пътувала и иракска гражданка, бъдеща съпруга на негов приятел. Тъй като тя нямала необходимите документи, за да влезе в България, Д.И., водач на автомобила, решил да й даде шведския паспорт на неговата съпруга. При паспортния контрол на ГКПП – Капитан Андреево, на платното за влизащи автомобили, било установено, че документът не е на иракската гражданка.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград се извършват активни действия по разследването, като спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 1 300 лева и му е наложена забрана да напуска пределите на Република България.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Двама водачи шофирали с дрога
Двама водачи шофирали с дрога

Четирима задържани за масовия бой
49-годишна жена тараши комшийка

Затвори