Задържаха 14 плика марихуана край Узунджово

0
Divel

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем И.Г., на 55 г., за това, че на 7 февруари 2020 г., в гр. Хасково и в с. Узунджово, обл. Хасково.

Без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – марихуана, с брутно тегло 8,145 кг, на стойност 48 870 лева, като наркотичното вещество е в големи размери – престъпление по чл.354а ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Старско

И.Г. е задържан при проведена специализирана полицейска операция на служители от сектор „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Хасково.

Установено е, че на 7 февруари 2020 г., около 18,30 часа, в района на с. Узунджово, обл. Хасково, полицейските служители спрели за проверка, лек автомобил, марка „Нисан“, управляван от И.Г. При извършените процесуално-следствени действия, на задната седалка на колата, е открит сак, пълен с 14 прозрачни полиетиленови плика със суха зелена листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана, с общо брутно тегло 8,145 кг. Разследването по случая продължава, като са извършени и други процесуално-следствени действия в помещения, използвани от И.Г. Той е осъждан.

Обвиняемият И.Г. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, считано от 8.02.2020 г. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасковските полицаи се лъкатушат за протеста
Младеж блудствал с 13-годишно момиче

КАТ: Аудито е отнело предимство на бавареца
КАТ: Аудито е отнело предимство на бавареца

Затвори