Забраниха масовите мероприятия заради коронавируса

0
Divel

Забраниха на територията на цялата страна посещението на културни мероприятия, в това число театри и кина във връзка с коронавируса. Това става със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Освен това всички спортни мероприятия ще се провеждат без публика, както и се забранява провеждането на масови събития, в които участват и деца.

Старско

На регионалните здравни инспекции е разпоредено да създадат организация съвместно с лечебните заведения за осигуряване на леглови резерв, както и за организация на работа на медицинския персонал.

От МОН съобщиха, че и след края на грипната ваканция, като превантивна мярка срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19, се преустановяват училищните събития, пътувания, екскурзии и посещения на обекти, извън учебните заведения на територията на цялата страна. Отлагат се и планираните състезания и олимпиади, няма да се осъществяват квалификации и обучения на преподавателите до разрешение за провеждане на масови мероприятия от Националния оперативен щаб.

До 11 март 2020 г. продължава ваканцията за учениците от цялата страна. В случай на допълнително обявяване на неучебни дни, от МОН съветват училищата, че трябва да разработят свои планове за преструктуриране на учебния материал и да осигурят възможност за дистанционно обучение при необходимост.

За неприсъствалите по преценка на родителите деца в детските градини няма да е необходимо представяне на бележка за извинение на отсъствията в период на грипна ваканция. В детските градини остава задължително изискване за медицински преглед на входа и съблюдаване за недопускане на болни или неизлекувани деца.

Към момента в България има четири случая на заболели от коронавирус – два в Габрово и два в Плевен. Продължават изследванията на контактните лица.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Wizz Air
Wizz Air отменя полетите си до Северна Италия

Гришо с послание към жената, която го вдъхновява
Гришо с послание към жената, която го вдъхновява

Затвори