За три часа протестиращи блокираха АМ “Марица” (ВИДЕО)

0
Divel

За близо три часа протестиращи блокираха магистрала “Марица” при 109-я й километър, в района на пътния възел за село Капитан Андреево. Така на 4 километра преди ГКПП “Капитан Андреево” аутобанът остана затворен и в двете посоки.

Блокирането започна малко преди 20:00 часа, когато напречно на платното, в посока София, бе спрян тир и така пътят от Турция за България бе запушен. Минути след това протестиращите блокираха и платното в посока ГКПП “Капитан Андреево”. Недоволните разпънаха тенти и палатки.

Старско

Образуваха се километрични опашки от камиони и леки автомобили. През блокадата бяха пропускани автомобили с малки деца и болни хора.

От полицията на няколко пъти се обърнаха към протестиращите да напуснат магистралата, защото: “извършват грубо нарушение на обществения ред”. Намесата на униформените предизвика напрежение. Стигна се и до сблъсък с протестиращ и шофьор на “Пътна помощ”.

Исканията на хората остават същите – оставка на правителството и на главния прокурор. “Знаем, че това, което правим не е законно, но и това, което прави правителството не е законно”, заявиха недоволните.

Минути след 23:00 часа и последните протестиращи, които бяха седнали в едната лента, посока Турция, се оттеглиха. Така блокадата падна, а движението бе поетапно възстановено.

Въпреки боят, до който се стигна, вечерта завърши без арестувани. Полицейски екипи продължават да дежурят в района за гарантиране на обществения ред и сигурността на трафика.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Борисов: Нито ще затваряме бизнеси, нито хора
Борисов: Нито ще затваряме бизнеси, нито хора

Зов за помощ: Момиче се нуждае от средства за лечение в Германия
Зов за помощ: Момиче се нуждае от средства за лечение в Германия

Затвори