„За силата на словото“ с Камен Донев в Хасково

0

Маратонът на четенето в хасковската регионална библиотека „Христо Смирненски“ продължава днес в 11 ч. и 13ч. в Детския отдел с ученици от първи клас.

От 17:30 ч. пак в Детския отдел на библиотеката ще бъде представена изложба от ученически творби на Художествена школа „Амфитрита Арт” с ръководител Таня Атанасова.

От 19 ч. в ОНЧ „Заря – 1858“ с Лекция №3 Възгледите на един учител ЗА СИЛАТА НА СЛОВОТО гостува КАМЕН ДОНЕВ. Постановката е на Драматичен театър-Пловдив.

Всички наши копнежи, желания и надежди често потъват в бездната на времето или повяхват в задуха на ежедневната дребнавост. И така, човекът, попреминал зрялата възраст, един ден се събужда и пита сърцето си: „Успях ли да направя това, което исках… щастлив човек ли съм… спокоен ли е духът ми…“

Има едно огънче в човека, което винаги го кара да прави това, което трябва. То не се интересува от логиката, дали е правилно или не, днес ли да го сторя или утре… Това огънче напълно безотговорно и честно просто гори, осветявайки същината на дадения човек.

В крайна сметка се оказва, че единствената утеха на човека е добрата дума. Връщайки се назад в живота си, виждаш колко важно е било да бъдеш чут и да чуеш човека срещу теб. Разбираш силата на словото, която е несравнима с която и да било друга сила. Осъзнаваш величието на човешкия дух, издигнал се високо благодарение на словесността.

Камен Донев

Участват: Людмил Стойнев, Петър Миланов, Димитър Тишев, Ева Перчемлиева – Тъканова, Кръстина Кокорска – КРИСТА, Александра Борисова, Ива Григорова, Виолета Донева, Ивайло Иванов, Росен Чепилски, Патриция Пъндева, Красимир Василев и Камен Донев.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
МЗХГ снима Хасковска област от самолет
Обява за представяне на проектни предложения от МИГ Стамболово-Кърджали

Профилактични прегледи за ученици в община Харманли
Профилактични прегледи за ученици в община Харманли

Затвори