За кожата на един мандат

0

ГЕРБ върна мандата, щото никой не ще да им подкрепи кабинета. Сега са наред от ИТН и т.н., вървим към предсрочни избори и допълнително харчене на пари. Има опасност и след следващия вот за парламент да се получи същото като след сегашния.

В обикновения 45-ти кошер, наречен Народно събрание, се жужи яката, даже повече отколкото е нужно. Пиарите на някои от попадналите в парламента формации продължават да заливат медийните мейллисти с тъпи съобщения кой от партийните им лидери как охнал или ахнал от микрофона на трибуната. Вече не сме в предизборна кампания, спрете пиар дрънканиците и работете или си ходете!

А иначе още в самото начало на филма „За кожата на един мандат“ потънаха мечтите за някои от 29-ти МИР – на един да е енергиен министър за втори път, друг най-после да стане депутат за първи път от четвъртия опит.

Та, както се обосноваваме, вървим към служебно правителство, май. „Вече живеем по-добре“, вика на своя народ всеки кабинет в края на мандата си. „Блазе ви“, отвръща народът и псува. Културният човек обаче никога няма да наругае, дори когато не е доволен от някого. Той ще му каже: „Хей, Вие, съвсем спокойно можете да се захванете с политика“…

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейлxnewsbg@gmail.com, очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ваксината "Спутник V" ще се произвежда в Турция
Ваксината “Спутник V” ще се произвежда в Турция

С почит към Проф. Любомир Димов Тенев
С почит към Проф. Любомир Димов Тенев

Затвори