За близо 10 млн. лв ремонтират 11 км от пътя Пловдив – Свиленград

0

На 9 август – вторник, започва ремонтът на още една отсечка от Околовръстния път на Пловдив и на 11 километра от пътя I-8 Пловдив – Свиленград.

Участъкът от Околовръстния път е от ул. Пазарджишко шосе“ в Пловдив до АМ „Тракия“. Отсечката ще бъде затворена за движение и трафикът ще се пренасочва през града.

Старско

От 9 август до 15 септември т. г. ще се ремонтира 11-километрова отсечка от път I-8 Пловдив – Свиленград. Това е участъкът от пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив до кръстовището за Садово. Трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

Тежкотоварните и леките автомобили ще преминават от пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив по път II-56 Пловдив – Раковски, ще продължават по АМ „Тракия“ до пътната връзка за село Плодовитово при 165-ти км на автомагистралата, след което през селата Мирово и Милево ще стигат до Поповица и ще продължават по път I-8 Поповица – Свиленград.

За леките автомобили е осигурено и още едно обходно трасе: пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив – Ягодово – Катуница – Караджово – път III-8006 Кочево – Садово – път I-8 Садово – Поповица.

Проектът за ремонт на отсечката включва подобряване на отводняването, подмяна на асфалтовите пластове, както и ландшафтно оформление. Участъкът ще бъде с нова маркировка и ограничителни системи. Предвидените ремонтни дейности на път I-8 Пловдив – Свиленград са за около 10 млн. лв.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечките.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Русия обяви за персона нон грата български дипломати и технически служители
Русия обяви за персона нон грата български дипломати и технически служители

Ауди се блъсна в кран, две жени в болницата(ВИДЕО)
Ауди се блъсна в кран, две жени в болницата(ВИДЕО)

Затвори