Wizz Air и “България ер” с полети до Санкт Петербург

0

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air пуска нов маршрут от София до Санкт Петербург, съобщиха от авикомпанията.

Полетите ще започнат от 2 юли тази година. Те ще се изпълняват три пъти през седмицата – вторник, четвъртък и събота.
Местата по маршрута вече са в продажба на цени от едва 57,99 лв.

Със старта на новия маршрут София – Санкт Петербург, Wizz Air се превръща в единствената авиокомпания, предлагаща директен полет от българската столица до руския град, обясняват от авиокомпанията.

Малко по-късно след като от Wizz Air обявиха новия си маршрут, “България ер” откри също директен полет до същата дестинацията. За разлика от Wizz, “България ер” ще летят два пъти през седмицата – сряда и събота. Полетите стартират на 18 април. Билетите за новата лининя вече са в продажба, като до 16 февруари са и на промоционални цени от 220 евро за двупосочен билет.

Осигурени са и удобни връзки с тръгване от Варна и Бургас за пасажерите от българското Черноморие. На разположение за пътуващите е и възможност да летят от София до Санкт Петербург, но да планират връщането си от Москва към България, както и в обратната комбинация, обясняват от българския авиопревозвач.

Санкт Петербург, известен още като Северната Венеция, е едно от най-завладяващите места в света. Със своето богатство от атракции – от великолепната архитектура с барокови дворци и живописни канали до изключителната култура, кухня и спиращите дъха гледки, Санкт Петербург е топ дестинация за любителите на пътешествия по цял свят.

Считан за културна столица на Русия, градът предлага безкраен списък от културни забележителности, включително над 70 театъра и 200 музея, сред които световно известният Ермитаж. Това е един от най-старите музеи в света и вторият по големина с колекция от над 3 милиона експоната, включително произведения на големите Леонардо да Винчи, Моне и Ван Гог. Други забележителни места, които задължително трябва да посетите, са популярната Петропавловска крепост, която е най-старата сграда в града, и величествената църква „Възкресение Христово“. Последната е разположен на бул. „Невски проспект“ – главната улица в града, която е известна като руската Шанз-Елизе.

Освен с богатата си култура и забележителна архитектура, Санкт Петербург е известен и със вълнуващия си нощен живот, предлагащ на туристите голям брой модерни барове, ресторанти и събития. За да усетите романтиката на града в най-върховия ѝ момент, трябва да го посетите по време на Белите нощи – явление, което се случва всяка година от края на май до началото на юли, когато слънцето грее цяла нощ и градът „не спи“, а предлага на посетителите уникални фестивали, концерти на открито и др.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Румен Радев е на посещение в Израел

Спецакция залови бургазлии на Студен кладенец

Затвори