Wizz Air в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света

0

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air е сред десетте най-безопасни нискотарифни авиокомпании за 2019 г. в света, според AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, съобщават от компанията.

Оценката на безопасността, която AirlineRatings.com изготвя за всяка авиокомпания, се базира на серия от важни фактори като: одити от авиационните регулатори и от отрасловите органи, правителствени одити, данни за катастрофи и сериозни инциденти на авиокомпанията, рентабилност, важни инициативи за безопасност и възраст на флотилията. Класирането сред десетте най-безопасни нискотарифни авиокомпании в света е голямо постижение, което е доказателство за успешната стратегия на Wizz Air, в която безопасността е основен приоритет.

Wizz Air управлява една от най-младите флотилии в света, състояща се от 115 самолета Airbus A320, A321ceo и A321neo със средна възраст от 4.7 години. Авиокомпанията има поръчани още 274 броя от най-добрите теснофюзелажни самолети в света – Airbus A321neo. Wizz Air работи с водещи европейски компании за поддръжка, за да запази своята млада и модерна флотилия в безупречно състояние. От първия си полет през 2004 г. Wizz Air е посветила значително време и ресурси, за да гарантира, че политиката и процедурите за безопасност, както и обучението, познанията и развитието на екипажа в тази област са на световно ниво. Авиокомпанията откри изцяло нов тренировъчен център, който е един от най-модерните центрове за авиационно обучение в Европа. Той е оборудван с два симулатора за пълен полет от серията Airbus A320 CAE 7000XR, модерен тренажор за кабинен екипаж за аварийна евакуация на TFC, както и с последно поколение тренажор за реална противопожарна подготовка V9000 Commander на Flame Aviation. Това е интегриран център, където се провеждат всички необходими обучения за пилоти и кабинен екипаж.

В България Wizz Air оперира полети от септември 2005 г. Днес авиокомпанията е пазарен лидер у нас, като вече е превозила над 15 млн. пътници от и до трите български летища – София, Варна и Бургас. Wizz Air има 9 самолета, базирани в страната, и местен екипаж от над 340 ориентирани към клиента служители в 2 оперативни бази в София и Варна. Българската мрежа на WIZZ се състои от 48 маршрута до 18 страни, като авиокомпанията предлага и нискотарифни полети от Бургас през лятото.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ВиК-Авария
Аварии по главен водопровод оставят част от Хасково без вода

Седмицата започва със слънчево време
Седмицата започва със слънчево време

Затвори