Временно спират “зелените коридори”, в Хасково все още има ваксини

0
Divel

Временно се преустановят “зелените коридори” за ваксиниране в страната, заради липса на ваксини, съобщи днес здравният министър Костадин Ангелов.

Засега РЗИ-Хасково продължава с ваксинацията. Сутринта в здравната инспекция е имало 200 дози от ваксината на AstraZeneca, съобщи директорът д-р Соня Димитрова. Опашки от чакащи пред РЗИ нямаше. Средно на ден там се имунизират по 100 човека.

Старско

До края на следващата седмица се очаква доставка от ваксината на Пфайзер. Дозите ще бъдат предназначени основно за ангажираните с изборите на 4 април и членовете на секционните избирателни комисии.

“Много е важно да се отбележи, че за февруари ние очаквахме близо половин милион дози от AstraZeneca, а всъщност явно ще получим по малко от 200 хиляди”, обясни здравният министър. По данни на фирмата камион с 52 000 ваксини тръгва в петък и се очаква да пристигне у нас в събота. Те ще бъдат разпределени веднага, като 50 % ще бъдат за личните лекари.

Премиерът Бойко Борисов коментира, че държавата има готовност да изпрати самолет за транспортиране на ваксините, за да няма забавяне в доставките. “Много сме недоволни, защото когато трябваше да даваме милионите, ние ги давахме точно по разписание на минутата, а сега когато трябва компаниите да си спазват договорите, се мотаят. По този начин поставят под риск ваксинационните ни планове”, заяви Борисов.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
С достойнство и вяра: Георги Налбантов
С достойнство и вяра: Георги Налбантов

Лек автомобил помете тракторна косачка
70-годишна кара нелегално такси в Тополовград

Затвори