Временно е спряно плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП

0

До началото на октомври ще бъде спряно плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП, съобщават от офиса на Агенцията в Хасково. Временното ограничение е свързано с реализацията на проекта за миграция на бюджетните плащания към стандартите на Единната зона за плащания в евро (SEPA). Това включва и плащанията на публични вземания.

Гражданите и дружествата могат да продължат да погасяват своите задължения без такси като използват физическите ПОС терминали в офисите на приходната агенция, както и виртуалния ПОС (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на НАП.

От 1 октомври 2023 г. плащанията по банков път към НАП ще се извършват по пет нови банкови сметки на БНБ, напомнят от офиса на приходната агенция в Хасково. Всяка от тях е предназначена за погасяване на определено задължение: данъци, социално-осигурителни и здравни вноски, вноски за ДЗПО и вземания, подлежащи на принудително събиране от публичен изпълнител. Гражданите и дружествата от цялата страна ще плащат по определената сметка съответния вид задължение, независимо към коя структура на НАП са регистрирани по постоянен адрес или адрес на управление.

Новите банкови сметки за плащане към приходната агенция ще бъдат публикувани в сайта на НАП в края на септември. След 1 октомври преводи към НАП ще се извършват само по новите банкови сметки. При нареждане на суми към закритите сметки след тази дата, обслужващата банка ще връща парите на данъкоплатците по сметката, от която са направили превода.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Георги Георгиев: Ще реализирам дългоочакваният проект за водния цикъл
Георги Георгиев: Ще реализирам дългоочакваният проект за водния цикъл

Изтеглиха номерата на бюлетините за местния вот
Изтеглиха номерата на бюлетините за местния вот

Затвори