Връщат учениците от 1 до 4 клас присъствено, 5-12 клас по график

0
Divel

Учениците от 1 до 12 клас се връщат частично присъствено в училищата.  По графика, който бе прекъснат на 22 март заради локдауна у нас, продължават от 5-12 клас. Това обяви министърът на образованието на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

От понеделник, 12 април, на училище се връщат учениците от 1 до 4 клас.

Старско

По график тогава в час присъствено влизат от 7, 8 и 10 клас за две седмици. На 26 април се разменят и в училищата се връщат 5, 9 и 12 клас, а 7, 8 и 10 клас минават отново онлайн.

Графикът е за 12 седмици напред и в него приоритет е посещението на учениците от седми и дванадесети клас. Той обаче е условен и ще се променят спрямо обстановката в страната. Заложено е учениците от 6-ти и 11-клас да се върнат в училищата от 17 май.

“Така ще се случат нещата, ако ситуацията позволява. Това е силно зависимо от общото решение за налагане на по-строги или нестроги мерки. Два пъти по-малко заболели има в системата на образованието. Това се дължи на ваксинацията и че присъствения процес беше частичен. Няма починали учители, които да са ваксинирани.500 са учителите, които са заразени в системата в момента”, заяви Красимир Вълчев.

Практическите занятия във висшите училища ще се възстановяват. Това бе режимът за тях и преди 22 март.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Здравният министър: Новият щам е по-заразен, но се влияе от ваксината
Ангелов: Отчитаме първи крачки от края на третата вълна (ВИДЕО)

НАП
Фирмите декларират авансови вноски до 15 април в НАП

Затвори