Войната на мартениците

0
Divel

Преди да е дошла Баба Марта се започна омаскаряването. Писмо, изпратено до редакцията ни, възбуди интересни закачки между търговците на мартеници, които са разделени на две места в Хасково.

Занаятчиите са разположени в 13 къщички, от които в момента са заети 9. Те имат разрешение от общината да работят от 20 декември, 2020 г. до 10 март на площад “Общински”.

Старско

От 10 февруари на площад “Атлантически” ще бъдат разположени масите на други търговци. Вероятно техен представител е решил да драсне някой ред до местните органи на реда. В писмото се отправят обвинения, че занаятчиите са нередовни, работят без касови апарати, а стоката им е менте и се настоява за проверка от страна на контролните органи.

Пред xnews.bg Венета Йорданова, която продава в една от къщичките в центъра, категорично отхвърли подобни твърдения. Тя увери, че всичко се изработва ръчно и повечето мартеници са уникални, в което се убедихме и ние.

На масата на Венета има качествени кукли, слончета, мечета, сърчица, Пижо и Пенда, трансформиращи се в различни красиви форми. Цената им варира от 5 до 25 лева. Обикновените мартеници за ръка струват от 20 стотинки до 2 лева.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Обявиха детски конкурс „Вълшебството на сезоните”
Обявиха детски конкурс „Вълшебството на сезоните”

Граничари намериха в дере дрога за 5,5 млн лева
Граничари намериха в дере дрога за 5,5 млн лева

Затвори