Водопроводът в Северна зона с акт 16

0

Изграденият водопровод в Северна зона е получил разрешение за ползване /акт 16/ от ДНСК, съобщиха от община Хасково.

Предстои окончателно разплащане на участниците в строителния процес, след което цялата документация по изпълнението на обекта ще бъде изпратена към Асоциацията по ВиК към Областна администрация за предаването му на ВиК – Хасково.

Досега за експлоатация са предадени 4-те кладенеца в Северна зона. Очаква се заповед за приемателна комисия от ДНСК София за водопровода на ул .„Бачо Киро“.

Приет от Басейнова дирекция е кладенеца в зона Узунджово, предстои учредяване санитарно – охранителна зона от Басейнова дирекция, след което следва въвеждане на обекта в експлоатация от ДНСК.
Трите кладенеца в Източна зона се очаква да бъдат приети от Басейнова дирекция и да бъде учредена санитарно-охранителна зона за вододайна зона Източна зона, след това отново следва въвеждане на обекта в експлоатация от комисия на ДНСК.

Припомняме, че след като бе установено повишено съдържание на природен уран в питейната вода на Хасково с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати близо 2 милиона лева за изграждане на 8 кладенеца за питейна вода и два допълнителни водопровода.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
България и Турция останаха в битката за завода на „Фолксваген“
Фолксваген избира Раковски за новия си завод за 1,5 млрд.лв.

Млади психоложки от Турция на тренинг в Стамболово под супервизията на Георги Станков
Гришо влезе в преговори с Борис Бекер

Затвори