Внесоха обвинителен акт на двама ирански граждани за контрабанда на хероин за близо 62 млн лева

0
Divel

Двамата иранци, които бяха хванати в края на септември, 2018 г ,с рекордните 687 кг. хероин за близо 62 млн лева на ГКПП „Капитан Андреево“, се изправят пред хасковския съд.

Окръжна прокуратура – Хасково е внесла в съда обвинителния акт спрямо 32-годишния Вахид Мохарам Хашеми и 47-годишния Мохадамали Вали Фатхулах Пур. Припомняме, че те бяха хванати с рекордното количество в края на септември, 2018-та година. Двамата пристигат на пункта с два различни ТИР-а. Първо на граничния пункт идва Вахид Мохарам Хашеми, като в камиона му измежду строителни палети, откриват първите 332.810 килограма хероин. На другия ден пристига и Мохадамали Вали Фатхулах Пур, като в неговия камион са открити и останалите 355.020 кг. хероин.

Старско

В двата камиона са били превозвани общо 687 кг хероин на обща стойност 61 904 700 лева. Това е най-голямото количество хероин, задържано на ГКПП-Капитан Андреево през последните години. Двата камиона са били натоварени със строителните плоскости от един и същи склад в промишлената зона в град Урмия, Иран, като крайната точка на доставката е била фирма в Австрия, уточняват от прокуратурата. Обвиняемите са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намират в затвора. Предстои Окръжен съд – Хасково да насрочи заседание по делото.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
18-годишен задържан за откраднатите пушки в Харманли
Чистачки ограбиха възрастни хора у дома им

Крадат компоти, телефон и 400 лева
След вандализъм заловиха дрога

Затвори