Вместо да се слепне, сглобката се разкисна от плюнки. Ще ги сдобрят ли посолствата?

0

Сапуненият сериал около ротацията в българското правителство продължава. Вместо да се слепне, сглобката от плюене между преговарящите взе да се разкисва.

„..и най-ужасната кавга на света се почнала между злобствуващите съседи“. Тази част от изречение в кавичките, бая пасваща за настоящата ситуация, е написана в „Двете батареи“ – седмата глава на „Чичовци“ от Иван Вазов. Да ви напомня нещо от последните дни? Сега просто изразните средства са малко по-други, а е и модерно да се пускат записи, макар и Деница Сачева, каза го самата тя, да не е от хората, които да записват колеги – за Асен Василев иде реч сега.

Сръднята, Санчо, е голяма работа, щеше да каже, може би, Дон Кихот, ако беше българин. Па и дето се вика по нашенски – до готов бой стигнаха (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) в преговорите, ама го развалиха със скандал.

Ала да се върнем на един по-предишен запис, в който ставаше дума за нечие препиране и посолствата. Може пък тази седмица някой шеф на приятелска дипломатическа мисия да се появи като манна небесна, да им прибърше плюнките и да ги сдобри. Дали? Що пък не. Нали?

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ивайло Иванов със сребро от Държавното по кикбокс
Ивайло Иванов със сребро от Държавното по кикбокс

Запасняци от 17 мотострелкова дивизия – Хасково на другарска среща
Запасняци от 17 мотострелкова дивизия – Хасково на другарска среща

Затвори