Вяра, Надежда, Любов и протести

0

На днешния ден почитаме светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Последното от изброените имена означава Премъдрост.

За съжаление вярата, надеждата и любовта в нацията ни са на изпарения. Българите сме тотално разединени на фили, фоби. Тролове и хейтъри допълнително тровят всеки ден обстановката в четвъртото ни измерение, наречено интернет.

Премъдростта все повече се отдалечава, особено от тези, дето ни управляват и онези, които им са опозиция. Министър-председателят, който безпорно е интелигентен, вчера влезе в ситуацията на слон в стъкларски магазин. За репликата му “не преговаря с терористи”, насочена към зърнопроизводителите, иде реч. Те му се засегнаха с основание, отговориха му, че “който сее ветрове, ще жъне бури”.

Бурята се задава утре с националния протест на фермерите виж ТУК. Днес също имаше протести. Родители на загинали в пътнотранспортни произшествия застанаха пред сградите на бившия партиен дом и настоящ парламент, пред министерския съвет и вътрешното министерство.

“Няма да се откажем, докато не се състои тази прословута лидерска среща, за да ни обяснят, защо убийците на всички тези деца са на свобода, защо чакаме с години експертизи, кръвни тестове и решения на съда. Защо трябва убийците да бягат зад граница с разрешението на държавата, няма да спрем”, заявиха почернените семейства. Те също са прави и са с изпарени вяра, надежда. Любовта им пък се е превърнала в мъка.

Тъжно е.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Инж. Лозко Лозев става председател на УС на "Български ВиК Холдинг"
Инж. Лозко Лозев става председател на УС на “Български ВиК Холдинг”

32 трактора тръгнаха на протест: "Без български ферми, няма прехрана за българите"(ВИДЕО)
И земеделците от Хасковско утре на блокада-протест

Затвори