Виктория Бешлийска представя „Сърце“ в Хасково

0

Новият роман на Виктория Бешлийска „Сърце“, издаден през октомври миналата година, ще бъде представен от 17.30 ч. днес в Читалня 1 на регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

Виктория Бешлийска е автор на бестселъра „Глина“(2020г.), спечелил сърцата на десетки хиляди читатели и отличен с престижни награди, като „Избор на книжарите“ за 2021 г., „Книга на 2021 г.“ според зрителите на предаването „Библиотеката“ и европейската награда за дебют „Еврокон 2022“.

През 2021г. издава „Словник“, а през 2022г.- втория си роман „Сърце“. Като стъпва на исторически факти, детайлно проучени географски местности, писмени извори и ръкописи авторът повежда читателите към годините след царуването на Йоан Асен II. Белязан от нестабилност във властта, това е и период на заздравяване на вярата, на търсене и тайнства. Тайнство търсят и героите – чудо, което ще ги спаси. За да го открият, ще сплетат съдбите си и с нишките им ще притеглят читателя. Защото чудото ни се явява само в очите на другите, пише доц. д-р Веселина Вачкова.

Виктория Бешлийска е филолог по образование, родена и израснала в Плевен. Завършва местната математическа гимназия „Гео Милев“, след което изучава българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е, като учител по български език и литература и като редактор на списания и художествена литература. Днес живее в София заедно с двете си дъщери.

Създател е на блога „По дирите на думите“, който анонсира, като „място за събиране на стари думи и светове“.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Димитровград за Анна-Мария
Димитровград за Анна-Мария

Анастас Караиванов: Моля се детето да оцелее(ВИДЕО)
Глобиха с 2000 лева собственика на кучето, нахапало дете във Въгларово

Затвори