Веселина Петрова: Земеделската земя е много добра инвестиция

0

“Най-добрата инвестиция е тази в земеделска земя” – това заявява Веселина Петрова, управител на ЕРА недвижими имоти Хасково.

“Земеделската земя бива отдавана по рента веднага и съответно всяка година рендаторите заплащат на наемодателите на земята. Хубавото при земеделските земи е, че тук няма странични наематели по подобие на апартаментите, където има рискове от щети по имуществото. Друг плюс при земеделските земи, сравнение с апартаментите е, че те са освободени от данъци.” – коментира пред Xnews.bg Веселина Петрова.

 

Защо поскъпват земеделските земи през годините? 

“Защото са много търсени. Като една чудесна инвестиция, хората често избират да вложат парите си в закупуването на земя. Ако трябва да кажем и минуси в инвестирането в земеделски земи бих определила това, че рендаторът поставя собственика на земята пред свършен факт. Той определя наема на земята всяка година, той решава каква рента ще получиш.” – разясни управителят на офиса на ЕРА имоти Хасково.

“При нас в ЕРА Хасково земеделските земи са изключително търсени и се продават за нула време. Най-честите сделки варират от 1300 до 2200 лева на декар в зависимост от това къде точно се намира земята и каква категория е. Например в село Спахиево имаме сделки на 1300 лева за декар, а в квартал Болярово на 2200 лева за декар. Масово хората предпочитат да купуват земи от 10 до 60 декара, дори да са в няколко землища. Основно земите се купуват с цел инвестиция, а не с цел собствена обработка.” – допълни още Веселина Петрова.

“Определено това е най-добрата инвестиция към момента, която може да предпази парите ни от инфлацията, от предстоящото преминаване към еврото, като валута в България. Моят съвет е да се инвестира в такъв тип имот.” – завърши в изказването си Веселина Петрова, управител на ЕРА недвижими имоти Хасково.

Земеделските земи – категорично една от най-добрите инвестиции към момента с цел запазване на нашите пари.

Най-добрите предложения за неджимими имоти ще откриете в офиса на ЕРА Хасково на бул. Георги Раковски №9. Можете да се свържете с тях на телефон: 0889 / 261 559 или във Фейсбук – ТУК.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Владимир Пенев с „Посоки“ в галерия „Форум“
Владимир Пенев с „Посоки“ в галерия „Форум“

„България пее“ от днес в Хасково
„България пее“ от днес в Хасково

Затвори