Вековната църква Света Неделя в село Стамболийски отвори врати на празника

0

Обновената църква “Света Неделя” в хасковското село Стамболийски отвори врати на храмовия си празник. На Голяма света Неделя се събраха десетки миряни, за да се помолят за здраве, а отец Йордан от Хасково отслужи молебен.

Църквата посреща хората обновена, след като преди два месеца там започна третият ремонт през последните 15 години. Голяма част от необходимите средства са осигурени чрез дарения от миряните и спонсори. Един от най-големите дарители на средства е бизнесменът Димитър Назъров.

“Трудности имаше, но хората от селото помагаха кой с каквото може. Ремонтира се куполът и оградата, монтирани са нови дограми, направено е външно освежаване на храма. Кладенецът е почистен, прекара се и питейна вода”, коментира кметът на село Стамболийски Славчо Райков. Облагородено е и пространството около православната обител, изградена е беседка и пейки.

За да отбележат събитието, жени от селото приготвиха 6 курбана, които бяха осветени и раздадени за здраве. Те споделиха, че са станали рано и с много любов са ги сготвили за всички гости и жители на Стамболийски.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Земеделските земи поскъпнаха с 12.5% за последната година
Земеделските земи поскъпнаха с 12.5% за последната година

Ирина Миладинова изведе националките до 1/4 финал на Европейското по плажен хандбал
Ирина Миладинова изведе националките до 1/4 финал на Европейското по плажен хандбал

Затвори