Възраждане: Надяваме се изборите да бъдат касирани, при нередност всички трябва да реагираме (ВИДЕО)

0

Съветниците на Възраждане засегнаха някои актуални теми от изминалата общинска сесия на брифинг пред журналсити. Депутатът Георги Георгиев говори за прекратената поръчка за светофар до Холидей парк и за касиране на избора за общински съветници от ХАС.

“Изминалата сесия в общинския съвет беше скандална”, започна изказването си общинския съветник Ясен Колев от Възраждане.

“Прие се бюджет с 50 докладни с цел общинските съветници да нямат време да се подготвят. Предложихме увеличение за инвитро и инвиво процедурите от 100 000 на 150 000 лв., което не се прие. Предложихме увеличение на парите за здраве от 80 000 на 100 000 лв, което отново не беше прието. Предложихме и увеличение на парите за спортните клубове, но и то не беше прието. Поредната скандална докладна беше за фотоволтаиците на Делян Добрев. Опозицията се представи блестящо и не допусна тази докладна да мине. Местната сглобка – ГЕРБ и ДПС си има нов представител. Това е г-н Иван Иванов от Има такъв народ, който чинно гласува заедно с управляващата местна сглобка”, допълни общинският лидер на Възраждане.

“Радваме се, че нашето предложение българският флаг да бъде поставен във всяка спорта зала и физкултурен салон в Хасково беше прието. Редом до него ще стои и гербът на града ни. Не беше приета нашата стратегия за спорт 2024 – 2030 година, без да ни бъдат предоставени каквито и да е доводи за отказа. Явно за управляващите Община Хасково спортът не е приоритет. За тях по-важно е поставянето на светофарни уредби, които да обслуждат бизнес интереси”, коментира другият съветник на партията Атанас Кръстев.

Депутатът Георги Георгиев заяви: “Въпреки че имаме само двама общински съветници се опитваме да работим като за десет. Надяваме се изборите да бъдат касирани и да се промени съотношението на силите в общинския съвет. Както бях обещал аз зададох въпрос към министъра на МРРБ Андрей Цеков относно обществената поръчка за светофарна уребда на пътя между Хасково и Димитровград. Получих отговор, че тя е спряна, защото е незаконосъобразна. Самото поставяне на светофар там е нецелесъобразно и необосновано финансово, заяви още министър Цеков. Радвам се, че имаше разговор и тази скандална далавера се спря. Благодаря на всички участвали в този процес.

Цялото българско общество, медиите, общинските съветници изявили несъгласието си и народните представители, които сезирахме проблема, както аз, така и Веселин Недев от ПП-ДБ. Когато има нередност всички трябва да реагираме. По този начин обществото може да излезе от апатичната ситуация, в която се намира. Смятам, че това е демократична процедура в демократична държава. Ние от Възраждане ще бъдем коректив на действията на всяка една институция. В момента сме задвижили още един казус с предприятие, което обгазява редовно Харманли”, завърши речта си народният представител.

Организационният секретар Красимира Христова обяви приемни дни на общинските съветници от Възраждане. Те ще бъдат всеки понеделник от 12:00 до 14:00 часа и всяка сряда от 17:00 до 19:00 часа в офиса на Възраждане Хасково на бул. Раковски 5А.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Митничари спряха над 1 830 000 къса контрабандни цигари (ВИДЕО)
Митничари спряха над 1 830 000 къса контрабандни цигари (ВИДЕО)

Арестуваха длъжностни лица за замърсяване в Кърджали
Двама пренощуваха в ареста за дрога

Затвори