Васил Ривов завоюва златен медал на държавното по карате

0
Divel

След 4-месечна подготовка Васил Ривов се завърна от Италия, за да участва в държавното първенство в категория кумите, мъже до 67кг (спаринг). Васко за четвърта поредна година показа, че е най-добрият в категорията си и безапелационно завоюва златен медал.

Той бе най-резултатният състезател в първенството с най-много спечелени точки, като допусна да му отбележат само една точка в цялото състезание. На татамито освен отличен резултат, Васко демонстрира много чиста и атрактивна игра, показвайки цялата красота на КАРАТЕ, използвайки много различни техники с ръце и крака, което бе истинска наслада да се гледа.

Старско

Във финалната среща Ривов излезе със самочувствие срещу Евгени Йорданов от Петромакс /Плевен/ и за пореден път показа своята класа, като постигна резултат 10:1 и завърши срещата много преди финалния гонг, тъй като постигана разлика в резултата от над 8 точки.

Достойно се представиха и младите надежди на карате клуб „Вадо-рю“. Моника Николова завоюва сребро в категория кумите, момичета 2009 +50кг, а Стилиян Язаджиев завоюва бронз в категория кумите, момчета 2010 +50кг.

На държавното първенство треньорската комисия на Българска национална федерация по карате определи и състава за предстоящото Европейско първенство за мъже и жени в Порич, Хърватия на 19-23 май. На европейското Хасково ще бъде представен от Васил Ривов /карате клуб „Вадо-рю“/ в категория кумите мъже до 67кг, който след приключване на държавното първенство потегли за Италия, където ще продължи своята професионална подготовка.

В сложната епидемична обстановка висока оценка заслужиха и 27-те рефери и съдии от България и 6-мата световни рефери от чужбина, които под ръководството на председателя на реферската комисия на Българска национална федерация по карате д-р инж. Георги Ривов за два дни на 4 татамита проведоха безупречно и без съществени контузии над 900 срещи от държавното първенството.

На провелото се държавното първенство в малката зала на Арена Армеец в столицата участваха над 600 състезатели от 27 клуба от цялата страна.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Тойота и БМВ катастрофираха челно на изхода на Харманли (ВИДЕО)
Спад на смъртността по пътищата в България

Гришо е претърпял операция
Гришо е претърпял операция

Затвори