Васил Ривов с баща си отпътува за стараната на изгряващото слънце

0

Васил Ривов отпътува за родината на каратето Япония, където от 9 до 11 юни в град Фукуока ще се проведе “Премиер Лига”, която е поредното голямо състезание от календара на Световната Карате Федерация.

Регламентът на състезанията от “Премиер Лига” позволява да участват 32-ма състезатели от ТОП 100 на ранглистата на съответната категория. Националът Ривов е единственият българин при мъжете в ТОП 50 и това му дава право на участие в Премиер лигите. Шест поредни години е държавен шампион при мъжете в категория 67 кг. През последите 3 години е най-успешният български състезател при мъжете по олимпийско карате.

През 2021г., на последното провело се Световно Първенство за мьже и жени, Васил Ривов завоювал 7-мо място от 73 конкуренти в категория 67 кг.

“Имам за цел в най-скоро време да атакувам медалите на големи първенства”, сподели Васил Ривов.

Световната Карате Федерация повече от 10 години организира верига от 5 състезания “Премиер Лига” за мъже и жени и верига от 4 състезания Серия А за мъже и жени. Целта на тези турнири бе да се вдигне нивото на състезанията по карате преди участието в програмата на Олимпийските Игри в Токио 2020. От представянето в тези състезания се печелят точки за ранглиста на състезателите в отделните категории. Мястото в ранглистата определя и квоти за Олимпийски Игри, Европейски Игри и другите големи форуми.

“Във Фукуока аз ще бъда единственият мьж от Бьлгария, който ще защитава честта на нашето карате.“

Заедно с Васил Ривов за Фукуока ще пътува и баща му – д-р инж. Георги Ривов, който е рефер от ТОП 10 на ранглистата на реферите на Световната Карате Федерация и председател на реферската комисия на Българска национална федерация карате (БНФК).

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Яйцата с близо 50% по-скъпи, млякото с над 20 на сто
Обява за представяне на проектни предложения на МИГ Стамболово-Кърджали

Харманлиец с 3,6 промила алкохол се нацели в стълб, пиян с двуколка удари камион
Подпийнал и дрогирани водачи пренощуваха в ареста

Затвори