Върнаха делото за нахапаното от куче дете във Въгларово

0

Окръжен съд-Хасково връща за ново разглеждане от друг съдебен състав делото за нахапаното от куче дете във Въгларово. Постановеното решение е по въззивно административно наказателно дело по постъпил протест от районната прокуратура по отношения на стопанина на домашното куче порода „Кавказки вълкодав“ Анастас Караиванов.

Той е признат за виновен от Районен съд – Хасково в това, че на 14.06.2022 г. в с. Въгларово не положил достатъчно грижи за кучето, което се намирало под негов надзор, в резултат на което то причинило средна телесна повреда на 10-годишно дете. Съдът е освободил стопанинът на животното от наказателна отговорност и му наложил административно наказание „Глоба в размер на 2 000 лева“.

Според окръжните магистрати са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила при постановяване на съдебния акт от районния съд. На първо място те констатират, че производството е било разгледано от незаконен съдебен състав –същият, който е участвал в разглеждането на искането за вземане на мярка за неотклонение и е обсъждал при това въпроси относно деянието и неговото авторство, като е провел и анализ на част от доказателствата. На следващо място районният съд не е обсъдил всички относими въпроси – на пострадалото лице са били причинени три отделни телесни повреди, а съдът е признал обвиняемия за виновен само по една от тях. Освен това, не е посочил кои точно доказателства приема, че подкрепят извода, че са налице всички признаци от състава на престъплението. Въззивната инстанция констатира и, че не са изложени мотиви относно формата на вината и индивидуализацията на наказанието, е записано още в решението.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Пускат пощенска марка в подкрепа на Украйна
Пускат пощенска марка в подкрепа на Украйна

EVN монтира 174 нови платформи за щъркелови гнезда
Поетапно без ток в Добрич и Черноконево до 30 юни

Затвори