Валута за над 900 х. лв. задържаха на „Капитан Андреево“ (видео)

0

Недекларирана валута с левова равностойност 913 720 лева при три отделни проверки на излизащи от страната товарни автомобили засякоха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“.

При първия случай, на 5.12.2023 г., 50 000 британски лири били укрити в празна товарна композиция с чужда регистрация на път от Великобритания за Турция. Шофьорът, турски гражданин, обявил, че няма нищо за деклариране. При митническа проверка, инспекторите откриват британските лири зад въздушния филтър на кабината.

Недекларирани парични средства в размер на 204 040 евро са открити и в стена на хладилно полуремарке на товарен автомобил. Превозното средство с чужда регистрация пристига на „Капитан Андреево“ на 6.12.2023 г. по маршрут от Германия през България за Турция. Водачът, турски гражданин, също е заявил, че няма нищо за деклариране. В хода на проверка със специализирана рентгенова апаратура инспекторите установяват зона с подозрителна плътност в предната стена на хладилното полуремарке. При последвалата физическа проверка е открит във фабрична кухина в стената черен полиетиленов плик, съдържащ 204 040 евро.

Други недекларирани 204 810 евро са задържани също на 6.12.2023 г. при митническа проверка на товарен автомобил с чужда регистрация, пътуващ от Люксембург за Ирак. Валутата е открита в арматурното табло на превозното средство и в куфар с лични вещи на водача – турски гражданин.

По случаите са образувани три досъдебни производства, които се провеждат под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.

Само през последните десет дни на МП „Капитан Андреево“ е задържана недекларирана валута за над 1,2 млн. лева. От началото на годината до момента митническите служители на пункта са открили недекларирана валута с левова равностойност над 27 милиона лева.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Врачански лешояд на гости при себеподобни в Източните Родопи
Врачански лешояд на гости при себеподобни в Източните Родопи

ГДБОП откриха 413 960 кутии цигари без бандерол до складова база в Хасково
ГДБОП откриха 413 960 кутии цигари без бандерол до складова база в Хасково

Затвори