Валута за 219 795 лева задържаха митничари

0
Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равностойност 219 795 лева при две проверки на товарни автомобили, излизащи от страната.
При един от случаите на 12.09.2023 г. на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация на път от Белгия през България и Турция за Азербайджан. Превозното средство, управлявано от турски гражданин, е селектирано за щателна митническа проверка, при която в кутията за управление на хладилния агрегат на полуремаркето са открити еврови банкноти. Общото количество на недекларираната валута е 63 500 евро с левова равностойност 124 195 лева. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.
Недекларирана валута е открита и при друга проверка на товарен автомобил, който пристига на пункта на 05.09.2023 г. в 09:00 часа. Шофьорът – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Великобритания през България за Турция и заявява, че не пренася стоки с търговски характер, парични средства и валутни ценности. При извършената щателна митническа проверка инспекторите откриват в шофьорската кабина сак с лични вещи, между които е открит пакет с британски лири.
Други осем пакета с британски и шотландски лири са открити в шкафа за лични вещи под леглото за почивка на водача. Общото количество на откритата недекларирана валута е 36 000 британски лири и 6000 шотландски лири с обща левова равностойност 95 600 лева. На нарушителя, С.А. на 33 години – турски гражданин, е съставен акт по Валутния закон.
Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Контрабандист крие електронни наргилета в табло на автомобил
Контрабандист крие електронни наргилета в табло на автомобил

„Пътна полиция“ в Хасковско с акция за първия учебен ден(ВИДЕО)
„Пътна полиция“ в Хасковско с акция за първия учебен ден(ВИДЕО)

Затвори