Ваксините пристигнаха в Хасково/ВИДЕО/

0
Divel

85 дози от ваксината на “Пфайзер” и “Бионтех” пристигнаха в Хасково. Те бяха докарани от Пловдив в РЗИ-Хасково с лек автомобил.

Ваксините са предназначени да бъдат поставени в рамките на два дни – 28 и 29 декември, като всяко лечебно заведение ще взема определените за деня дози. От МБАЛ-Хасково са заявили 20 дози, които ще бъдат поставени в тези два дни, от МБАЛ Свиленград – 25 дози, от МБАЛ – Харманли – 25 и от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково – 15.

Старско

В края на януари най-вероятно ще пристигне и друга по-голяма пратка, съобщи главният епидемиолог на областта д-р Снежана Иванова, която прие първите ваксини. Тя припомни, че ваксината е по желание, а лично тя ще се ваксинира. “Във времето се доказа, че ваксините предпазват от много сериозни заболявания”, заяви д-р Иванова.

Кой пръв ще бъде ваксиниран, ще определи всяко от лечебните заведения съгласно съставен списък.

Припомняме, че вчера в Пловдив пристигна първата пратка от ваксините на “Пфайзер” и “Бионтех”, които бяха транспортирани от София с бус за кренвирши, което предизвика острата реакция на хората в социалните мрежи.

 

 

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ваксинацията започна: Първият имунизиран българин е факт
Ваксинацията започна: Първият имунизиран българин е факт

9 новозаразени с COVID-19 в Хасковско, 3 починаха, 2 оздравяха
9 новозаразени с COVID-19 в Хасковско, 3 починаха, 2 оздравяха

Затвори