В Ивайловград ще ходят бързо в Европейската седмица на мобилността

0
Divel

Започва 19-тото издание на Европейската седмица на мобилността, ежегодната кампания на Европейската комисия за насърчаване на чиста и устойчива градска мобилност.

Община Ивайловград кани всички желаещи да се включат в инициативата този петък/18.09.2020г./ от 18 часа. Тази година се организира Маратон по бързо ходене. Стартът ще бъде даден от манастира „Св.Св. Константин и Елена“ до Римския мост, където ще е финала. Всички активни хора нека се включат и спечелят награди. Предвиждат се и изненади за най-млад и най-възрастен участник.

Старско

В периода 16 – 22 септември в кампанията ще се включат хиляди градове от над 40 държави, които ще организират събития с фокус върху мобилността с нулеви емисии. Сред събитията е популярният ден без автомобили, когато пътищата остават затворени за моторни превозни средства и могат да се ползват единствено велосипед, тротинетка и др.

Комисарят по транспорт Адина Вълян заяви: „Тази година е голямо предизвикателство за нашите градове. Но същевременно пандемията показа, че хората ценят градовете си и очакват те да станат по-безопасни, по-чисти и достъпни за всички. През идната седмица, а и след това, партньорските ни градове от цяла Европа ще покажат колко по-зелени и цифрови могат да изглеждат европейските градове.”

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мобилни площадки за обучение на деца подготвя община Хасково/ВИДЕО/
Мобилни площадки за обучение на деца подготвя община Хасково/ВИДЕО/

Митничари гепиха турчин с контрабандни хапчета за секс
Митничари гепиха турчин с контрабандни хапчета за секс

Затвори