В Димитровград помагат на 15-годишния Марти

0

Коледна благотворителна акция в помощ на 15-годишния Марти от Димитровград и неговото семейство стартира от днес Детският и младежки център с инициативата на водения от Евга Тотева Клуб по фотография. Момчето е дигностицирано с рак на костите и провежда лечение в Пловдив, което вече е непосилно финансово за семейството, информират организаторите.

От днес до 6 декември включително, всеки понеделник и сряда, от 16 до 18 ч., желаещите да се включат ще могат да получат календар със снимка на коледни декори в студиото на Евга. Дизайнът е на Габриела Вълчева, а стойността на дарението- 20 лв. Те ще бъдат поставени в изработена специално за целта дарителска кутия.

Акцията продължава и на 15 декември с Благотворителен базар на сурвачки от традиционния семеен конкурс на Историческия музей и Детски и младежки център във фоайето на музея. Базарът ще продължи и на 17 декември на площад „България“ при също традиционната „Коледна трапеза“.

В помощ на Марти ще е и тазгодишният Коледен концерт на клубовете и школите от димитровградския Детски и младежки център. Той е насрочен за 18 декември в салона на общинския театър „Апостол Карамитев“. Поканите са със стойност на дарението 5 лв. и могат да бъдат получени от ръководителите на школите и клубовете. Преди концерта дарение ще може да бъде направено и в урната, която ще бъде поставени в театъра, информират организаторите. И призовават всички, които не са равнодушни, да подкрепят каузата.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Плувният басейн на Хасково е временно затворен
Плувният басейн на Хасково е временно затворен

500 униформени ще охраняват изборите в Хасковско, върнаха машините за гласуване
Хванаха двама с канабис, заловиха стоки менте на магистрала “Марица”

Затвори