Уточниха графиците за изплащането на пенсиите в Хасково, доброволци ще помагат

0
Divel

Кметът на община Хасково Станислав Дечев и ръководството на регионалното управление Български пощи Хасково уточниха съвместни мерки за сигурност във връзка с предстоящото изплащане на пенсиите през месец април.

По повод усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус COVID-19, се въвеждат допълнителни мерки на територията на пощенските станции в Хасково и селата от общината.
На клиентите, посещаващи офисите на Български пощи се препоръчва да носят маски. Стриктно да спазват дистанция от 2 метра помежду си.

Старско

Изплащането на пенсиите и социалните помощи, ще се извършва по обявен график. За периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции се въвежда приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работния ден до 12,00 часа, съгласно действащите графици. Клиентите под 60 години, както и тези, на които се налага да бъдат обслужени извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските клонове извън този времеви диапазон.

От 7 април 2020 година екипи от доброволци от община Хасково ще съдействат на възрастните хора и на служителите на пощенските станции за спазване на реда и за недопускане на струпване на хора и създаване на напрежение. Доброволни екипи и служители на „Екопрогрес“ ще дезинфекцират през няколко часа местата около пощенските клонове, където се събират повече хора.

В селата от община Хасково пощенските служители ще бъдат подпомогнати от кметовете на населените места и от доброволци при необходимост. Там община Хасково вече осигури дезинфектанти за обществените места, които се посещават от повече хора.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев, служителите на общината и доброволците ще подпомагат работата на Български пощи, с цел спокойно и безопасно изплащане на пенсиите и предпазване на хората от контакти и евентуално заразяване с коронавирус. Станислав Дечев благодари на всички граждани за разбирането и личната отговорност, които проявяват в този сложен момент и призовава

„Останете си вкъщи!“.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Случаите на COVID-19 у нас са вече 498, излекуваните са 34
Случаите на COVID-19 у нас са вече 498, излекуваните са 34

Верижна катастрофа на ТИР-ове взе два човешки живота/Фоторепортаж/
Отвориха магистрала “Марица”

Затвори