Управляващите регистрираха листата без водача си Делян Добрев/ВИДЕО/

0
Divel

Листата на коалиция ГЕРБ – СДС за участие в изборите на 4 април за Хасковски избирателен район бе регистрирана днес. Документите бяха входирани от общинския координатор на ГЕРБ Хасково Станислав Дечев в присъствието на част от кандидатите за депутати.

Отсъстваше водачът на листата – бившият енергиен министър и областен координатор Делян Добрев, който в момента бил с COVID-19 и е настанен за лечение в хасковска болница.

Старско

“Листата ни е единствената, съставена само от местни кандидати, професионалисти в своята област – доктори, инженери, икономисти. Надяваме се на подкрепа и победа”, заяви след регистрацията й в РИК Дечев.

Изненадата в нея е поставеният на шеста позиция Стефан Димитров от коалиционния партньор СДС, за което xnews.bg единствен писа. Доскоро той критикуваше политиката на управляващата партия и бе остра опозиция на димитровградския кмет Иво Димов, избран от ГЕРБ. “ПП ГЕРБ винаги е била отворена за коалиционни партньори, вечни врагове няма, така че когато имаме общи идеи и политики, по които да работим заедно, винаги сме отворени и го правим”, отговори на въпрос за място му в листата Станислав Дечев, като посочи за пример “зелената сделка”.

Димитров пък не отговори конкретно на въпроса. “Ще имаме своите различия от гледна точка на прилагането на новата индустрия, но най-важното е инвестициите да бъдат в Хасковска област”, коментира той като допълни, че СДС ще работи за повишаване на доходите на българите.

На второ място в листатата на ГЕРБ-Хасково е настоящият депутат д-р Георги Станков.”Всяко място е избираемо, всеки един може да бъде предпочетен от хората в региона пред другите”, заяви Станков. На 3-та позиция е председателят на ОбС-Димитровград Гергана Кръстева, а на 4-та Евгения Ангелова.

 

ЛИСТА 29 МИР ХАСКОВО КОАЛИЦИЯ ГЕРБ-СДС

1. Делян Александров Добрев
Делян Добрев е от Хасково. Политик от ГЕРБ, икономист, министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Депутат в 41, 42, 43 и 44 НС. Председател на Комисия по енергетика в НС 2014 – 2019. Владее английски език. Делян Добрев е женен с три деца.

2. Д-р Георги Тенев Станков
Д-р Георги Станков е роден е в Харманли. Магистър по ветеринарна медицина. Народен представител в 44 НС. Член на Комисията по отбрана, Комисията по земеделието и храните и на Комисията по политиките за българите в чужбина.

3. Гергана Стефанова Кръстева
Гергана Кръстева е от Димитровград. От 19 години развива успешна адвокатска практика в родния си град. Завършила е правен факултет на ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Втори мандат е Председател на Общински съвет –Димитровград. Член е на УС на Национална асоциация на председателите на общински съвети в България. Владее английски език. Омъжена, с едно дете.

4. Евгения Даниелова Ангелова
Евгения Ангелова е депутат от политическа партия ГЕРБ, избрана за втори мандат от Хасковски избирателен район. Тя е заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси и член на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Владее свободно английски език. Семейна с едно дете.

5. Сашо Тодоров Савов
Сашо Савов е от Хасково, Бакалавър от УНСС , специалност – Икономика. Учи магистърска степен във Висше училище по застраховане и финанси – София, специалност Приложна бизнес психология. От 17 години е състезател по джудо в Хасково.

6. Стефан Димитров Димитров
Стефан Димитров е от Димитровград. Икономист, прокурист на НЕОХИМ АД. Семеен, баща на три деца.

7. Делян Димчев Делчев
Делян Делчев е роден в Хасково. Магистър по Селекция и генетика на растенията в Темирязевската академия в Москва. Четири мандата е общински съветник в Хасково. Председател на Общински съвет Хасково в мандат 2007 – 2011г. Предприемач от 30 години. Женен с две деца.

8. Митко Костадинов Полихронов
Митко Полихронов е от Хасково. Народен представител в 44 НС. Член е на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения и на Комисията по енергетика. Женен с две деца.

9. Д-р Димитър Ангелов Ермов
Д-р Димитър Ермов е от Свиленград. Хирург, управител на МБАЛ Свиленград. Почетен гражданин на Свиленград.

10. Д-р Стефка Здравкова Стефанова
Д-р Стефка Здравкова е от Харманли. Дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет Стара Загора. Настоящ областен управител на област Хасково от 2019 година, преди това е заемала поста заместник областен управител. Д-р Стефка Здравкова е майка на две деца.

11. Борис Христов Борисов
Борис Борисов е почетен гражданин на Тополовград. Общински съветник от ПП ГЕРБ в Общински съвет Тополовград. Световен и вицеевропейски шампион по самбо и многократен медалист от големи първенства по джудо и самбо. Магистър по „Спорт и сигурност“ от Национална спортна академия „Васил Левски“. Директор на спортно училище “Ген. Владимир Стойчев” – София. Семеен.

12. Д-р Нанко Атанасов Нанев
Д-р Нанко Нанев е от Харманли. Управител е на Медицински център Харманли, хирург. Семеен, баща на едно дете.

13. Гергана Илиева Петрова
Гергана Петрова е от Хасково. Магистър по математика към СУ „Св. Климент Охридски“, специализация: Учител по математика и информатика. Гергана Петрова е директор на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково. Общински съветник от ПП ГЕРБ в общински съвет Хасково. Омъжена с две деца.

14. Снежана Недялкова Михайлова
Снежана Михайлова е педагог, магистър, преподавател по биология и химия в ПГТАТ “Н.Й.Вапцаров” Хасково. Областен ръководител на Жени ГЕРБ – Хасково.

15. Борислава Генчева Костова
Борислава Костова е от Харманли. Бакалавър „Аграрна икономика” от Аграрен университет Пловдив. Магистър по „Европейски експерт по земеделие и селски райони” и магистър „Начална и предучилищна педагогика” от Тракийски Университет – Стара Загора. Работи в Общинска служба „Земеделие” – Харманли. Семейна, майка на едно дете.

16. Теодоринка Илиева Иванова
Теодоринка Иванова е от Симеоновград. Магистър по Българска филология. Директор на СУ “Св. Климент Охридски“ Симеоновград. Семейна, майка на едно дете.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Масларова представи листата на БСП-Хасково/ВИДЕО/
Масларова представи листата на БСП-Хасково/ВИДЕО/

Акция за скорост през уикенда
Трима карат без книжка, един надрусан

Затвори