Универсален шампион на Езиковата гимназия е Павел Данев/ВИДЕО/

0
Divel

Стажант – репортерът на xnews.bg Павел Данев e носителят на наградата “Универсален шампион 2021” на Алумни сдружение, учредено от бивши възпитаници на ЕГ “Проф.д-р Асен Златаров”.

Павел е част от випуск 2021 на елитното училище, който днес бе изпратен тържествено. Отличието се връчва на най-отличилия се ученик за съвкупност от класни и извънкласни успехи. Стипендията се дава за пета поредна година.

Старско

Наградата му бе връчена от Златка Бялкова, член на организацията и бивш възпитаник на гимназията от випуск 2001. “Изключително голяма чест е за мен да наградя Павел Данев, каза Бянкова.”Използвайте своя глас, за да ви чуват”, обърна се тя към зрелостниците, припомняйки си емоционалните моменти от младежките си години в радио Хасково.

“Наградата е една оценка за дейността ми през тези 5 години, през които съм бил в гимназията. Щастлив съм, че ги оцениха. Тя ще ми помогне в личен и най-вече в професионален план”, коментира с благодарност Павел Данев. Негови подгласници са Радолина Петрова от 12 б клас и Благовеста Петрова от 12 ж клас.

С решение на педагогическия съвет с най-голямата награда Златаровска премия бе удостоена Ния Ванчева. Още 7 възпитаници бяха наградени за различни постижения през годините.

Класният ръководител на 12 ж клас Диана Иванова получи награда от бившия възпитаник на гимназията Филип Филипов за активно участие в извънкласни дейности.

Директорът Деян Янев пожела на зрелостниците много големи бъдещи успехи. Той благодари и на всички дарители, които са подсигурили 8 650 лева. Средствата се дават като стипендии на наградените ученици.

179 са дванайсетокласниците, които завършват елитното училище тази година. Те бяха изпратени на официална церемония в двора на училището, което тази година отбелязва своя 50-годишен юбилей. Балът на Езиковата е на 24 май в местен ресторант.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
За 4-та година кметът Станислав Дечев инициира кампания "Език свещен..."
За 4-та година кметът Станислав Дечев инициира кампания “Език свещен…”

48 зрелостници проспаха матурата по български в Хасковско
МОН: Няма да се отменя националното външно оценяване в края на Х клас

Затвори