Уникалната Ганиме Дьонмез представя в Хасково изложбата „Емоционално отражение“

0

Пътят й започва от Хасково, минава през Истанбул и стига до Оксфорд. Така най-кратко може да бъде описан творческият и житейски път на Ганиме Дьонмез.

Художничката представя в родния си град Хасково „Емоционално отражение“ – експозиция, която ще бъде подредена в Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Официалното откриване на изложбата е на 5 август 2022 година от 17,30 часа. Хасково е родният град на Ганиме Дьонмез, а България е любимата й страна от детството, с която винаги е имала и ще има дълбока връзка. И въпреки че днес живее в Оксфорд, тя споделя, че се връща в Хасково и в родината, заредена с положителни емоции.

Старско

Връща се тук и за да помага чрез лични благотворителни инициативи. Част от средствата, събрани от продажбата на картини от изложбата й в Хасково ще бъдат дарени на РБ „Христо Смирненски“ за купуване на книги за библиотеката.

Ганиме Дьонмез има стотици картини, които можете да разгледате в сайта й www.charitableartist.com. И те се продават благотворително. За себе си Ганиме Дьонмез казва, че не иска да печели от изкуството, тя иска да дарява частици и емоции от себе си за хората, а поредният й подарък за публиката е изложбата „Емоционално отражение“.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Джип подпря кола, друг джитка напушен
Разкриха ракиен казан във Войводово, крадат телефони

Иззеха стоки с лого на защитени марки на „Неделен пазар“ в Димитровград
Акция на икономическа полиция в Димитровград

Затвори