Удължават срокът за кандидатстване за санирането в Хасково

0

До 29 февруари 2024 г. е удължен срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“.

Срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“ е удължен до 17:00 часа на 29 февруари 2024 г. 

Документите по процедурата за кандидатстване остават същите като за Етап I. Във връзка с новите срокове, сдруженията на собствениците могат да подадат необходимите документи в Община Хасково до 10 февруари 2024 г.

Към основния пакет документи трябва да се приложи допълнително решение на общото събрание на етажната собственост, че съсобствениците са съгласни да осигурят 20% съфинансиране за изпълнение на мерките за енергийна ефективност.

Удължаването на срока за подаване на проекти дава възможност на гражданите, които са останали в резервния списък с предложения по Етап I да кандидатстват във втория етап на процедурата. В този случай те имат предимството, че документите им вече са разглеждани и евентуално установените пропуски в тях са отстранени. Съсобственици в блокове, които досега не са заявили желание за участие в програмата, също могат да го направят.

Със средствата от Националния план за възстановяване и устойчивост в Етап II ще се финансират до 80% от допустимите разходи. Останалите 20% от общия размер на средства трябва да бъдат осигурени от съсобствениците, за което те трябва да са взели решение на проведено от тях общо събрание.

Телефон за връзка с граждани и организации: 038/603 393, ел. поща: projects_hv@haskovo.bg

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ВИК започна подмяна на 320 метра водопровод на улица „Кюстенджа“
ВиК подменя главен водопровод в ж.к. “Червена стена”

Осмомартенска блокада на ромската махала
Арестуваха трима хасковлии за дрога

Затвори