Удължават извънредната епидемична обстановка

0
Divel

Удължават епидемичната обстановка до края на юли. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

От областните кризисни щабове ще се изисква да бъде засилен контролът на мерките. Също така ще бъде сведено да бъдат намалени до минимум масовите мероприятия.

Старско

Министърът на здравеопазването ще издаде заповед, с която ще се определят страните от Европейския съюз, от Шенгенското пространство и трети страни, граждани на които ще могат да влизат в България, както и тези, които ще могат да влизат у нас, но ще бъдат поставяне под карантина.

“В момента сме на първата фаза на вируса. Всеки ден наблюдаваме неговото развитие. За да има втора фаза на вируса, трябва да свърши първата. Вижда се увеличаване на заболелите с коронавирус в Европа и на Балканите. За да свърши първата фаза трябва да има спад в заболеваемостта за определен период от време. Есента има и други респираторни заболявания. Рано е да се правят оценки и прогнози какво ще се случи есента”, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

63 са регистрираните нови случаи на коронавирус у нас през последното денонощие. За изминалите 24 часа са направени 923 PCR теста. Починалите са петима. Излекуваните са 17.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Любимчанин се заби в дърво, пиян велосипедист в кола
Любимчанин се заби в дърво, пиян велосипедист в кола

Нафиркан до козирката събори дувар в Стамболийски
Деца крадат от кола

Затвори